23948sdkhjf

Arbejdsgivere efterspørger robusthed

Arbejdsgivere leder i stigende grad efter medarbejdere, der har personlig robusthed.
Nye medarbejdere skal dermed ikke være i risiko for at gå ned med stress.

Det skriver Ugebrevet A4.

Ugebrevet har allieret sig med landets største job-søgemaskine Jobindex, som har set på sprogbrugen i stillingsopslagene.

De mest anvendte udtryk er selvstændig (24 procent), engageret (20 procent), fleksibel (13 procent), dynamisk (10 procent) og målrettet (9 procent).

Men en ny tendens er, at de tæt beslægtede begreber 'robust' og 'solid' er hastigt på vej frem i arbejdsgivernes bevidsthed.

De optræder nu i hhv. 5 og 9 procent af opslagene og ligger dermed højt på listen over egenskaber, som arbejdsgiverne søger.

- Robusthed er i den grad blevet et buzzword, og der er langt større efterspørgsel fra virksomhedernes side på at få trænet medarbejdernes mentale robusthed. Vi får mange henvendelser hver eneste uge fra virksomheder, der enten allerede arbejder med det, eller ønsker at arbejde med det, siger Eva Hertz, der er klinisk psykolog og direktør i Center for Mental Robusthed

Rasmus Willig er sociolog på RUC og har gransket de selvhjælpsbøger, der kredser om at gøre mennesket mentalt robust, og som lover, at man ved egen hjælp kan øge sin stress-robusthed. Han mener, at dyrkelsen af mental robusthed er et ildevarslende signal om, at arbejdspladsen ikke længere tilbyder nogen sikkerhed.

- Det attitudeskift, der sker i henvendelsen til potentielle medarbejdere i jobannoncerne, er et uhyggeligt præcist billede af, at medarbejdere i dag skal kunne tåle hvad som helst. Har man sagt ja til at være robust, ja så har du sagt ja til en form for tvangsforhold, hvor du ikke bare kan komme bagefter og sige, at du er gået ned med stress.

Det giver god mening, at solid og robust marcherer frem i stillingsopslagene, mener direktør for Jobindex, Kaare Danielsen.

- Arbejdsgiverne har erfaringer med, at folk ikke altid kan klare de konstante forandringer, der sker. Som jeg også selv siger til nye medarbejdere: I kan altså godt regne med én lang serie af omstruktureringer, hvor der hele tiden kommer nye arbejdsopgaver og nye kolleger. Den stabilitet, der var engang, er der ikke mere, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125