23948sdkhjf

Stop for snyd med dansk moms i udenlandske netbutikker

Danske butikker kan se frem til en mere fair konkurrence, og statskassen kan få tilført et trecifret millionbeløb.
Dansk Erhverv hilser forslag om styrket momskontrol med udenlandsk nethandel velkommen.

Det skriver organisationen på sit website.

Regeringen lægger op til at bekæmpe udenlandske netbutikkers snyd med moms, når danske forbrugere køber ind på nettet uden for landets grænser.

I sit lovkatalog stiller regeringen forslag om at give Skat mulighed for at bruge danske forbrugeres betalingskortoplysninger til at kontrollere, om udenlandske netbutikker betaler moms til Danmark, som de skal ifølge EU-reglerne.

- Det er en god nyhed for danske butikker, at regeringen vil styrke momskontrollen med udenlandske netbutikker. Dansk Erhverv hilser velkommen, at regeringen på denne måde vil sikre, at danske virksomheder får mere fair konkurrencevilkår, siger politisk konsulent Marie Louise Thorstensen, Dansk Erhverv.

Trecifret milliontab
Hvis en udenlandsk netbutik sælger varer for mere end 280.000 kr. om året til kunder i Danmark, skal virksomheden betale moms i Danmark. Det er imidlertid ikke alle udenlandske virksomheder, der følger reglerne, og hidtil har Skat ikke i tilstrækkelig grad haft redskaberne til at kontrollere området. Med regeringens lovforslag får de danske skattemyndigheder et nyt redskab i værktøjskassen.

- Statskassen er årligt gået glip af trecifrede millionbeløb, fordi de rigtige redskaber til momskontrol har manglet. Ud over forhåbentlig at kunne lukke det store hul i statskassen, så kan forslaget være med til at standse den ulige konkurrence fra udenlandske virksomheder, der ikke har betalt dansk moms. Dansk Erhverv vurderer, at statskassen går glip af 500-700 mio. kr. årligt i manglende momsprovenu, siger Marie Louise Thorstensen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093