23948sdkhjf

Stort energipotentiale i dagligvarebutikker

Små virksomheder inden for handel og servicesektoren har det største energisparepotentiale af samtlige erhverv i Danmark.
Selv om næsten tre ud af fire danske virksomheder har investeret i energiforbedringer indenfor de seneste fem år, er der fortsat et stort potentiale for at foretage yderligere energiinvesteringer i virksomhederne.

Ikke mindst de små virksomheder inden for handel og service har et potentiale.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev på baggrund af undersøgelsen ”kortlægning af energisparepotentialer i erhvervslivet”, som COWI har udarbejdet for Energistyrelsen.

Rapporten konkluderer ifølge avisen, at det danske erhvervsliv kan spare 25 pct. af det nuværende energiforbrug til el, køling og varme, hvis de foretager en række investeringer med en tilbagebetalingstid på op til 10 år.

Større dagligvarebutikker kan ifølge NRGi typisk spare mellem 40.000 og 180.000 kroner ved at udskifte ældre lysstofrør til LED og udskifte de gamle motorer på kølemontre og forsyne dem med låger.

– Det er vores erfaring, at der er rigtig mange dagligvarebutikker, som ikke har fokus på, hvor mange penge de rent faktisk kan spare på driften som følge af energiinvesteringer. Med åbningstider 10-12 timer om dagen løber det hurtigt op i store besparelser, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver hos NRGi.

Læs mere i Dansk Handelsblad: http://www.dhblad.dk/nyheder/2015/11/11/...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094