23948sdkhjf

Peter holder jul i Ribe

Ribe er op til jul inspireret af Peters Jul
Hvert år til jul forvandles Danmarks ældste by Ribe til en juleby inspireret af en af landets mest kendte julefortællinger: Peters Jul.

Historien menes at have rødder i Ribe, og byen gør, hvad den kan for at borgere og besøgende skal føle, at de befinder sig i 1850’erne, når Peters far viser rundt og fortæller historier mellem byens gamle, juleudsmykkede huse.

- Meget tyder på, at den kendte julehistorie Peters Jul faktisk er inspireret af julen i Ribe i 1850’erne. Forfatterne til juleversene, Brødrene Krohn, holdt flere gange jul hos deres slægtninge, som boede i den bygning, der nu huser Ribe Turistbureau – og flere af versene menes at være skrevet til denne families børn. Blandt andet derfor er det oplagt at fejre julen i Ribe og lade sig inspirere af den gamle juleklassiker, mener Jane Madvig, der er bureauleder hos VisitRibe.

Julen i Ribe indledes fredag den 27. november, når børn i alle aldre står og råber uden for Hotel Dagmar. Her ligger julemanden og sover, og man skal ofte råbe højt for at vække ham.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532