23948sdkhjf

Skat giver store fradrag på julefrokoster

Hvis en arbejdsgiver vil tilgodese sine ansatte, så er julefrokosten en særdeles god mulighed.
Skat er ifølge Fagbladet 3F meget villig til at acceptere store fradrag på personaleudgifter - herunder også årets julefrokost.

De ansatte bliver normalt ikke beskattet af julefrokosten. Heller ikke selv om kuvertprisen måske ryger op på for eksempel 1.500 eller 2.500 kroner, fortæller BDO, et af landets største revisionsfirmaer.

Skat plejer ellers at være nidkær med personalegoder. Det er de også, når arbejdsgiveren dækker ansattes udgifter. Men for julefrokoster er der nærmest frit slag.

BDO får jævnligt henvendelser fra virksomheder, som spørger om, hvad de kan tillade sig. Om de for eksempel også må betale for et hotelværelse efter julefrokosten.

Som regel er revisorernes svar JA. Uanset hvad kan arbejdsgiveren fratrække udgifterne skattemæssigt som personaleudgifter. Og de ansatte skal ikke betale skat af festen.

Blandt store virksomheder findes der eksempler på julefrokoster med mange deltagere og med en høj kuvertpris på grund af store udgifter til musik og underholdning. Andre steder skyldes en høj kuvertpris, at der er inkluderet udgifter til overnatning. Den slags koster, men er skattemæssigt uden betydning, skriver BDO i en orientering til firmaets kunder ifølge Fagbladet 3F.

Virksomheden må også gerne invitere ægtefæller med. Hvis de ansatte ellers synes, at det er en god idé.

Er det en tradition i virksomheden eller almindeligt i lokalområdet, at der deltager partnere i julefrokosten, så accepterer SKAT det. Virksomheden kan trække udgiften for ægtefællen fra, og den ansatte skal stadig ikke beskattes, fortæller BDO.

Men en almindelig julefrokost har en slutning. Hvis et firma planlægger at indlægge to overnatninger, så kan der måske opstå problemer.

Skat bekræfter i et svar til Fagbladet 3F.dk, at en julefrokost normalt ikke udløser beskatning af medarbejderne, når arrangementet er af "et rimeligt omfang og varighed".

Det kan dog gå galt. Hvis julefrokosten arrangeres som en dyr rejse til udlandet, der varer flere dage, så bliver SKAT årvågen.

"Sådan et arrangement vil udløse beskatning af medarbejderne," oplyser Skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125