23948sdkhjf

Lovkrav: Om to uger skal din webshop linke til EU's klagenævn

Har du en webshop eller sender tilbud direkte på mail til dine privatkunder, skal du fremover linke til EU's klageportal fra din hjemmeside.
”Den nye klageportal Online Dispute Resolution skal give alle europæiske forbrugere én samlet platform til at klage direkte til den virksomhed i EU, hvor de har købt en vare eller ydelse online.

Den 15. februar går en ny online klageportal for alle europæiske forbrugere i luften.

Tanken er, at det skal være nemmere for webshop-ejerne at håndtere klager fra kunder både i Danmark og i resten af EU,” forklarer advokat Kristian Weber fra ADVODAN Glostrup.

Kristian Weber fra ADVODAN forklarer om de nye krav:

Hvad skal du gøre?
Ud over at henvise til din egen branches klageinstans har du fremover pligt til at oplyse dine kunder om ODR-platformen, hvis du driver nethandel.

Hvordan skal du gøre det?
Du skal i en kort tekst fortælle om muligheden for at klage over dine varer eller ydelser på ODR-platformen. Du kan finde eksempler på formuleringer på www.forbrugereuropa.dk – benytter du de tekster, er du sikker på at overholde din oplysningspligt.

Hvor skal du gøre det?
Du skal henvise til den nye klageportal, så det er nemt at finde for dine kunder. Det kan eksempelvis være under kundeservice eller i dine handelsbetingelser på hjemmesiden. Kan man som forbruger købe dine produkter direkte fra dine tilbudsmails, skal du også linke til platformen herfra.

Hvornår skal du gøre det?
Linket til ODR-platformen skal ligge klar på din hjemmeside og i dine tilbudsmails fra den 15. februar 2016.

Hvad skal du gøre, hvis du får klager på ODR?
Når du har forholdt dig til klagen, kan du vælge at sende den videre til det rette klagenævn. Hvis klagen fx er fra en fransk forbruger, kan du stadig godt vælge et dansk klagenævn – fx Forbrugerklagenævnet. Du kan også vælge at afvise klagen, og så skal forbrugeren selv gå videre med klagen til et nævn, der kan behandle sagen.

Fakta om den nye klageportal:
• ODR er en fælles klageportal for hele EU og står for Online Dispute Resolution.
• Formålet er at give alle forbrugere én fælles klageplatform.
• Alle, der driver en webshop, har pligt til at henvise til ODR fra hjemmeside og tilbudsmails.
• Der skal linkes til http://ec.europa.eu/odr . og henvises til virksomhedens email-adresse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.54