23948sdkhjf

Irske DCC Holding køber 205 Shell-stationer

Canadiske Alimentation Couche-Tard ønskede at købe alle stationer for et år siden.
DCC Holding A/S oplyser i en pressemeddelelse, at det irsk-ejede selskab har købt store dele af Shell i Danmark – herunder 205 servicestationer.

For et år siden lagde canadiske Alimentation Couche-Tard, der også ejer Statoil, an til at købe Shells i alt 315 servicestationer.

Statoil har i forvejen over 300 stationer, og til sammen har de to en markedsandel over 40 pct. af brændstofsalget.

Fusionen skulle dog først godkedes i EU’s konkurrencemyndighed, der skulle afgøre, hvorvidt det canadiske selskab måtte eje og drive alle stationer.

Men nu har DCC Holding altså overtaget to tredjedele af stationerne, der vil blive drevet videre under Shell-navnet.

De resterende formentlig skal drives som Circle K.

DCC Holdings Opkøb omfatter også Shells forretning for diesel- og fyringsolie til erhvervskunder, Shells kortforretning inkl. euroShell-kort og salget af flybrændstof til lokale og internationale flyselskaber i danske lufthavne.

– Købet af det omfattende stationsnetværk, som vi driver videre under Shell-skallen, og Shells erhvervsforretninger udbygger markant vores forretning i Danmark. Vi bliver nu en af de førende energivirksomheder her i landet. Opkøbet afspejler vores irske moderselskabs strategi om at udbygge tilstedeværelsen på markedet for servicestationer i Europa og bygger videre på nylige opkøb af stationsnetværk i både Sverige og Frankrig, siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Holding A/S og DCC Energi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069