23948sdkhjf

Ny teknologi skal forhindre salmonella hos Dansk And

Vores fødevarer skal kunne tjekkes hurtigere og oftere for eksempelvis salmonella og listeria.
Det er formålet med et udviklingsprojekt på andeslagteriet Dansk And i Struer.

Normalt tager det flere dage at få laboratoriesvar - men med en særlig chip på to gange otte centimeter bliver det muligt at få resultatet på stedet i løbet af en halv time.

Det forklarer direktør Mogens Madsen fra rådgivningsvirksomheden Dianova, som er med i projektet sammen med DTU og Danish Crown.

- Med det her koncept kan du stå på det sted, hvor du producerer og få resultatet så hurtigt, at du kan nå at gribe ind i processen, hvis der er noget galt, siger Mogens Madsen til DR P4 Midt & Vest.

Tidsbesparelsen kan være afgørende for, om inficerede varer når ud til forbrugere eller ej

Chippen forventes at være klar til afprøvning i produktionen i Struer til sommer.

NaturErhvervsstyrelsen har støttet projektet med 6,6 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079