23948sdkhjf

Danske cremer er grønnere end udenlandske konkurrenter

Det viser tal fra Forbrugerrådet Tænk Kemis database over personlige plejeprodukter i Kemiluppen.
Danske producenter af kosmetik og personlige plejeprodukter ligger forrest i feltet, når det handler om at levere rene produkter uden problematisk kemi.

Det viser tal fra Forbrugerrådet Tænk Kemis database over personlige plejeprodukter i Kemiluppen.

I Kemiluppen, hvor forbrugere kan tjekke om den creme, der vil købe, er fyldt med dårlig kemi, klarer danske producenter af kosmetik og personlige plejeprodukter sig væsentligt bedre end udenlandske konkurrenter.

71 procent af de produkter, der får grøn kolbe, har en dansk stregkode. Blandt de produkter, der får en rød kolbe på grund af indhold af uønsket kemi, er det kun 12 procent, der har dansk stregkode.

- Vi ser en klar tendens til, at de danske producenter er opmærksomme på at undgå de stoffer, som har vist en række uønskede effekter i videnskabelige forsøg. Nogle af disse stoffer er for eksempel mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende, og selvom de er lovlige, er det meget positivt, at virksomhederne tager ansvaret på sig og hjælper forbrugerne til at undgå disse kemikalier, siger Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk.

I alt 5.364 forskellige personlige plejeprodukter - heraf cirka 40 procent danske - er blevet vurderet i Kemiluppens database.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078