23948sdkhjf

Danske Færger betaler bøde for tobaksreklame

Selskabet har reklameret for cigaretter på overfarten mellem Ystad og Rønne.
Danske Færger A/S skal betale 50.000 kroner i bøde for ulovlig tobaksreklame har Retten på Bornholm afgjort, efter at Forbrugerombudsmanden tog sagen op.

På en skærm på færgerne mellem Ystad og Rønne blev vist et billede af otte cigaretpakker samt teksten "Cigaretter", ”Frit valg”, ”DKK 25,95” og ”Husk cigaretkupon!”

Det skete i umiddelbar forbindelse med visningen af reklamespots for de øvrige produkter, passagererne kunne købe under overfarten, og var ikke på nogen måde var søgt afsondret fra de øvrige reklamespots.

Danske Færger har oplyst, at formålet med skærmspottet var at huske passagererne på, at de skulle medbringe en cigaretkupon, når de skulle købe tobaksvarer. Retten vurderer imidlertid, at Danske Færger kunne have opnået det uden at vise billedet af cigaretpakkerne og uden at vise teksten ”Frit valg” samt prisen på cigaretterne.

Retten har ved bødeudmålingen lagt vægt på, at reklamen måtte antages kun at have påvirket omsætningen i begrænset omfang, og at Danske Færger straks stoppede med at vise skærmspottet, efter at Forbrugerombudsmanden gik ind i sagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11