23948sdkhjf

Internationale betalingskort vinder frem

Dankortet er danskernes foretrukne betalingskort.
Danskerne er fortsat flittige brugere af Dankortet, men brugen af internationale betalingskort stiger.

Det viser analysen ”Betalingskortmarkedet 2016”, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet til erhvervs- og vækstministeren.

- Det er en klar fordel for både forbrugere og erhvervsdrivende, at flere betalingsmuligheder bliver udbredt. Jeg håber, at det kan være med til at skabe udvikling på markedet for betalingsløsninger, siger direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Både antallet af udstedte Dankort og antallet af transaktioner med Dankort fortsætter med at stige, men relativt set vokser betalinger med internationale betalingskort mest. Det er især de internationale debetkort, der benyttes mere.

I 2015 stod de internationale betalingskort for knap 22 procent af alle korttransaktioner, mens andelen i 2014 var 19 procent. Ses tilbage til 2010 var det blot omkring 10 procent af alle transaktioner, som blev gennemført med internationale kort.

Antallet af fysiske butikker, der modtager internationale betalingskort, er også steget. I 2015 er der ca. 60.000 fysiske butikker, der modtager internationale betalingskort. Til sammenligning er der ca. 80.000 fysiske butikker, der modtager Dankort.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093