23948sdkhjf

Konkurrencestyrelsen mistænker ulovlige prisaftaler om pasfoto

Tidligere direktør siger, at han sagde sin stilling op i frustration.
De høje priser på fotografier til pas eller kørekort er formentlig et resultat af ulovlige prisaftaler mellem fotohandlere og kommunernes største leverandør af pasløsninger, Scan-Tech Sikkerhedssystemer, skriver Berlingske.

Det mener i hvert fald Konkurrencestyrelsen.

Nu står en tidligere central person i et af de involverede firmaer frem og fortæller, at han sagde sin stilling op i frustration over, hvordan priserne blev presset i vejret.

- Jeg syntes, det var forkert over for den enkelte borger, at det her effektive system skulle koste så meget. På trods af at vi leverede et mere effektivt system, skulle de betale næsten det dobbelte mange steder.
Det ville jeg ikke være med til, siger Thomas Rivière, der var direktør for Scan-Tech IT i 2010 og 2011 og dermed selv var med til at indgå de aftaler, som i dag giver ballade.

Aftalerne, der blev indgået mellem fotohandlernes brancheorganisation, DAFO, og Scan Tech, indeholder afsnit om vejledende priser og deling af kunder og er ulovlige ifølge Konkurrencestyrelsen.

Ifølge Konkurrencestyrelsens foreløbige rapport har aftalerne forhindret fri konkurrence mellem fotohandlerne, der i vid udstrækning har holdt sig tæt på de vejledende priser.

Fotohandlernes høje priser blev sidenhen brugt som argument for at få kommunerne til at hæve deres priser på pasfotos tilsvarende, viser sagens bevismateriale ifølge Konkurrencestyrelsen.

Thomas Rivière er i dag medejer af Kube Data, der er konkurrent til Scan Tech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078