23948sdkhjf

Ledere oplever kun sjældent sager om sexchikane

Ny undersøgelse om psykisk arbejdsmiljø.
Det er kun i sjældne tilfælde, at lederne på de danske virksomheder oplever medarbejdere eller ledere udøve sexchikane på jobbet. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne om psykisk arbejdsmiljø baseret på svar fra 1.927 ledere.

Det skriver Lederne i en pressemeddelese.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, har ingen af de adspurgte ledere "i adskillige tilfælde" oplevet medarbejdere eller ledere udøve sexchikane over for en anden medarbejder eller leder inden for de seneste to år. Fem procent af de adspurgte har i "enkelte tilfælde" oplevet, at en medarbejder udøvede sexchikane, mens tre procent har oplevet det i "enkelte tilfælde" med en leder i den chikanerende rolle.

Langt hovedparten af de medvirkende ledere i undersøgelsen, henholdsvis 94 og 96 procent, svarer "nej, aldrig" til, at de har oplevet enten en medarbejder eller en leder udøve sexchikane på arbejdspladsen inden for de seneste to år.

- Det er særdeles alvorligt, når en person bliver udsat for seksuel chikane på jobbet, og i det lys er det positivt, at tallene i undersøgelsen ser ud, som de gør. Det tyder på, at ledere og medarbejdere generelt er gode til at have en ordentlig omgangstone og sige fra, hvis der er problemer med seksuel chikane. Men det er samtidig vigtigt at slå fast, at denne undersøgelse kun fokuserer på den seksuelle chikane, der sker mellem kolleger og ledere på arbejdspladsen. Der bliver ikke spurgt til seksuel chikane fra kunder, klienter og borgere, og vi véd fra andre undersøgelser, at der for eksempel i plejesektoren og i hotel- og restaurationsbranchen har været problemer med sexchikane. Dén form for seksuel chikane skal også tages alvorligt, understreger chefkonsulent hos Lederne Signe Tønnesen Bergmann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093