23948sdkhjf

Smykkeproducent vinder kopisag ved Sø- og Handelsretten

Smykkeproducenten Izabel Camille er dømt for at kopiere Dulong Fine Jewelry.
Smykkeproducenten Izabel Camille er ved Sø- og Handelsretten blevet dømt for at have handlet i strid med både ophavsretsloven og markedsføringsloven, skriver Dulong Fine Jewelry i en pressemeddelelse.

Dermed lægger Sø- og Handelsretten sig op ad Dulong Fine Jewelry’s påstand om, at Izabel Camilles øreringe kaldet Superior og Darling er en efterlig¬ning af Dulong Fine Jewelry’s Kharisma øreringe, og at Izabel Camille – efter Dulong Fine Jewelry havde påtalt krænkelsen – er fortsat med at sælge øreringene.

Izabel Camille er ved retten blevet pålagt et forbud mod at producere, markedsføre og sælge Superior og Darling øreringene, og er samtidig blevet dømt til at betale Dulong Fine Jewelry erstatning og sagsomkost-ninger, fortæller virksomheden.

- Vi er meget tilfredse med, at Sø- og Handelsretten har anerkendt vores originale design. Vi lever af at udvikle nye, originale klassikere – og derfor er det i både i vores og andre designvirksomheders interesse at holde en hånd over det originale design. Kopier er et stadig større problem både for dansk design generelt men også særligt i smykkebranchen, hvor der ofte er for lidt forståelse og respekt omkring designrettigheder, siger Michael Brock Jeppesen, CEO for Dulong Fine Jewelry.

- Kopiering udvander værdien af det originale design, som er med til at opbygge en mærkevare, fordi forbrugerne kan forveksle med designkopier. I den forbindelse er det vigtigt også at påpege, at det ligeledes er op til indkøbere at være sig sit ansvar bevidst. Det er en dom, som alle, der lever af eget design, kan være glade for, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125