23948sdkhjf

Sådan genkender du en svindel-ordre

Dansk Mode & Textil oplever flere henvendelser fra falske købere i Kina.
Brancheforeningen Dansk Mode & Textil oplever, at flere medlemsvirksomheder melder om henvendelser fra ”pludselige” købere i Kina, skriver DM&T i nyhedsbrevet Textuelt.

De danske virksomheder modtager typisk henvendelser fra kinesiske kunder, der er interesserede i en stor engangsordre – og endda med forudbetaling.

Dansk Mode & Textil anbefaler, at man foretager et grundigt partnertjek, inden man går i gang med at producere, for der kan nemlig være tale om svindlere.

- Det er min klare anbefaling, at man kører et grundigt tjek på nye kunder, særligt når henvendelsen kommer ud af det blå, drejer sig om en relativt stor ordre og/eller med en beskeden forklaring på den ”pludselige” interesse, siger chefadvokat Mikkel Gudsøe, der især opfordrer til mistænksomhed, hvis ikke "kunden" kan forklare formålet med ordren.

Derudover skal man passe på, hvis køberen henvender sig uopfordret, hvis virksomheden har eksisteret i under et halvt år, hvis den ingen referencer har eller hvis man bliver opfordret til at betale gebyrer, som er underligt lave set i forhold til den store ordre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125