23948sdkhjf

Gågader skrottes og bilerne bydes velkomne

Det er en myte, at det altid gavner handelslivet med en gågade.
Gågader gavner ikke altid handelslivet, og det har man taget konsekvensen af i Nørresundby hvor bilerne nu igen er velkomne i Vestergade, skriver tv2nord.dk.

For et år siden gik Vestergade i Nørresundby fra at være en gågade uden liv til en trafikeret gade med masser af mennesker.

Gågaden blev simpelthen skrottet - og det har vist sig at være til stor glæde for både butiksindehavere og de handlende.

- Jeg kan se mere liv i gadebilledet. Meget mere, siger Heidi Klærke, der er frisør på Vestergade.

Hun mindes kontrasten til den bilfri gågade.

- Det var ligesom at se en western med billeder fra en spøgelsesby. Efter klokken 14 var der ikke et menneske. Det var godt nok stille. Det var synd, siger hun.

Anette Valentin, som er tidligere byrådspolitiker og som i årevis har kæmpet for at få bilerne tilbage i Vestergade, er enig.

- Man kunne se, at der blev mindre og mindre gang i den herinde. Butikkerne lukkede, og der var ikke nye der åbnede i deres sted. Folk vil gerne kunne køre til døren, og så nytter det ikke noget, at man siger: I skal køre med bus. I skal køre med tog og I skal dit og dat. Hvis det betyder, at folk bliver væk og forretningerne ikke kan leve, så dur det ikke, siger Anette Valentin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078