23948sdkhjf

Skadedyr koster danske virksomheder to milliarder om året

Danske virksomheder mister årligt knap 2 milliarder kroner som følge af skadedyr.
Det påvirker virksomhedens omdømme, når en butik må lukke, fordi der er fundet spor af en rotte eller andre skadedyr, og skadedyrene koster hvert år danske virksomheder mindst 1,8 mia. kroner.

Det fortæller skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil på baggrund af en undersøgelse, som analyseinstitut Cebr (Center for economics and business research) har foretaget for virksomheden.
Men ifølge undersøgelsen har skadedyrene de største omkostninger på medarbejdernes moral.

92 pct. af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen havde oplevet mindst ét skadedyrsangreb i løbet af de seneste fem år, og hvert angreb varede i gennemsnit tre uger.

Mus og rotter er blandt de mest forekommende skadedyr, men også fluer, kakerlakker, væggelus og myrer udgør store udgiftsposter.

Otte ud af ti virksomheder er mest bekymrede for tab af omdømme, og tre ud af fire svarer, at det er kompensation og/eller bøder.

Men ser man på de faktiske omkostninger ved skadedyr, så udgør øgede omkostninger på medarbejdersiden den største udgiftspost på tværs af alle brancher. Det drejer sig om flere sygedage og medarbejdere, der siger op.

Samlet set, på tværs af brancher, så betyder skadedyrsangreb en øgning af produktionsomkostninger - til for eksempel flere sygedage, rekruttering, kompensationer og bøder - med over 600 millioner og et tab af omsætning på 1.3 milliarder - som følge af kundeklager, nedetid i produktionen, destruktion af varer mv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078