23948sdkhjf

Smartphonen revolutionerer vores indkøbs- og betalingsvaner

Otte ud af ti vestlige forbrugere har nu en smartphone. Den flytter shopping og betalinger fra kreditkort til mobile løsninger og indkøb fra butik til døgnåbne netindkøb.
Den mobile revolution har det seneste årti gjort verden til én stor, digital markedsplads.

Det viser en ny stor undersøgelse foretaget af Deloitte. I dag ejer hele 78 pct. af verdens forbrugere en smartphone, mere end halvdelen ejer en tablet, mens tæt på hver tiende allerede har investeret i en såkaldt wearable device.

- De nye tal viser en ekstremt stor udbredelse af mobile teknologier over hele kloden. For blot 10 år siden var der næppe nogen, der ville have troet, at næsten 4 ud af 5 globale forbrugere i dag går rundt med en smartphone i lommen, siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Kun et spørgsmål om tid
På flere områder er udviklingslandene faktisk foran Vesten, når det gælder mobile teknologier.

- I vækst- og udviklingslandene har hele 81 pct. af forbrugerne en smartphone mod kun 76 pct. i Vesten. Samme tendens ser vi med smartwatches og andre af de såkaldte wearable devices. Kun når det gælder tablets, er vi stadig lidt foran, men det er blot et spørgsmål om tid, siger Frederik Behnk.

Vil betale virtuelt
En af grundene til mobilteknologiernes store udbredelse uden for de vestlige lande er muligheden for at foretage betalinger via telefonen, mener Frederik Behnk:

- I Vesten er det blot hver femte forbruger, der anvender mobile betalinger, mens det i vækst- og udviklingslandene er det næsten halvdelen. Mens vi altså holder stædigt fast i Dankort og kreditkort herhjemme, er mange betalingssystemer rundt om i verden født ind i den mobile tidsalder. Her er betalinger over smartphonen den naturligste ting.

Ud over mobilbetalinger er forbrugerne i udviklingslandene også meget mere flittige til at tjekke deres telefon end vi danskere.

- I Danmark beskylder vi ofte
hinanden for at stirre ned i telefonen i stedet for at være til stede i lokalet, men i udviklingslandene står det altså langt værre til. Her har 49 pct. tjekket beskeder på deres telefon senest 5 minutter efter, de er vågnet. Det har kun 31 pct. herhjemme, siger Frederik Behnk.

Ifølge undersøgelsen er Singapore verdens førende mobile nation efterfulgt af Polen, USA, Australien og Italien.

Del artiklen med andre

Husk at du kan sende en kollega eller bekendt et link til denne og andre artikler, ved at klikke på det orange logo "Send" som står lige til venstre for teksten.

Eller du kan dele den på Facebook, LinkedIn m.v. med logoerne derunder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078