23948sdkhjf

Strejke fortsætter på svineslagteri

Slagtningen stoppede mandag på Danish Crown i Horsens
Mandag morgen har medarbejderne på Danish Crowns største slagteri i Horsens i strid med overenskomsten nedlagt arbejdet. Fredag aften var der en arbejdsnedlæggelse i Horsens, hvor tre afdelinger valgte at gå hjem på grund af utilfredshed med en ny akkord.

Det fortæller slagteriet på sit website.

Ifølge Ritzau er arbejdet ikke genoptaget tirsdag morgen.

Slagteriets tillidsmand, Klaus Olesen, siger ifølge nyhedsbureauet, at tilliden mellem ansatte og ledelse er ikke-eksisterende.

Ledelsen mener, at medarbejderne skal gå til det fagretlige system.

- I Danish Crown justerer vi løbende akkorderne i overensstemmelse med de regler, der er fastsat i overenskomsten. Det er der som regel forståelse for blandt medarbejderne. Hvis der er uenighed om, hvorvidt en ny akkordsats ligger inden for den gældende overenskomst, så bringes den for det fagretlige system, hvor vi får en uvildig afgørelse, men den mulighed har medarbejderne ikke forfulgt i dette tilfælde, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown har bedt Dansk Industri indkalde til et såkaldt konfliktbegrænsende møde, hvor parterne skal forsøge at finde en løsning på konflikten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.565