23948sdkhjf

Fødevarekontrollen skal foregå på hovedkontoret

Supermarkeder og fastfood-butikker får dog fortsat besøg af kontrollanterne.
Kontrollen af supermarkedskæder eller fastfoodkoncerner skal fremover i højere grad bygges på tillid, skriver Fødevarestyrelsen.

Det betyder, at egenkontrollen skal kontrolleres af kædernes egne hovedkontorer, hvor Fødevarestyrelsen også tjekker, at procedurer og manualer er i orden.

Finder Fødevarestyrelsen huller i proceduren, skal hovedkontoret sørge for, at anmærkningerne bliver fulgt ude i alle butikkerne og ikke bare i den enkelte butik. Dermed kommer kontrollen endnu flere forbrugere til gavn.

Fødevarekontrollen skal dog fortsat fokusere på kontrol og vejledning med køletemperatur og hygiejne ude i de enkelte butikker. Tilsvarende ender kontrolbesøgene ude ved kølediske og buffeter også fortsat med en smiley, som viser, hvordan Fødevarestyrelsen har vurderet forholdene i butikken.

Forenklingen af kontrollen blev i går besluttet af kredsen bag det seneste fødevareforlig, som blev indgået den 16. april 2015 mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten – et forlig som styrker og fornyer fødevarekontrollen.

Ordningen træder i kraft 1. januar 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094