23948sdkhjf

Dansk møbelfamilie vil sælge livsværk til kapitalfond

Kapitalfond vil betale 1,46 milliarder kroner for den danske møbelkæde BoConcept. Familien bag virksomheden siger ja.
Den danske møbelkæde BoConcept er på vej til at blive solgt. Selskabet Layout Bidco fremsætter et frivilligt købstilbud til aktionærerne i selskabet, oplyser BoConcept til fondsbørsen.

Layout Bidco er stiftet 31. maj og er tilknyttet kapitalfonden 3i Group, der har base i London. Familien Mølholm, der sidder på lidt over halvdelen af stemmerne i BoConcept, har sagt god for købet på forhånd.

Tilbuddet lyder på køb af samtlige B-aktier i BoConcept for 500 kroner per aktie og samtlige unoterede A-aktier i selskabet for 615 kroner per aktie.

BoConcepts bestyrelse forventer at anbefale sine aktionærer at sige ja til tilbuddet, der ifølge en beregning fra Ritzau Finans løber op i en samlet pris på 1,46 milliarder kroner for virksomheden.

Lukkekursen for BoConcept, der har hovedsæde i Herning, var onsdag 449,50 kroner, hvilket er den højeste lukkekurs siden december 2002. Torsdag får nyheden selskabets aktier til at stige lidt mere end ti procent.

Layout Bidco har fået ja på forhånd fra 81,5 procent af stemmerne i BoConcept, som sidder på 67,5 procent af den samlede kapital.

Bestyrelsen i BoConcept gik i gang med at finde en køber af virksomheden i 2015, efter storaktionæren

Viggo Mølholm gav besked om, at han ville sælge sin kontrollerende aktiepost.

Viggo Mølholm er søn af møbelsnedker Tage Mølholm, der sammen med Jens Ærthøj lagde grundstenen til virksomheden i 1952.

Viggo Mølholm og hans familie sidder på 53 procent af stemmerne i BoConcept. Familien har sammen med et antal andre aktionærer og medlemmer af BoConcepts direktion og bestyrelse på forhånd sagt ja til købstilbuddet.

BoConcept har i dag mere end 250 butikker i over 60 lande i hele verden. Virksomheden har de seneste år rejst sig efter økonomisk krise blandt andet ved at lukke de butikker, der klarede sig dårligst.

Torsdag viser et foreløbigt regnskab fra BoConcept for det forskudte regnskabsår 2015/2016, at omsætningen voksede 7,6 procent til 1,2 milliarder kroner. Det giver en bruttofortjeneste på 518 millioner kroner mod 466 millioner i 2014/15.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109