23948sdkhjf

Ilva kårer vindere af international designkonkurrence

Sidste års vinderdesign blev sat i produktion og kan snart købes i butikkerne.
Vinderne af Ilva & IDdesign Design Award 2016 blev for nyligt afsløret ved en stor event på Refshaleøen i København, fortæller Ilva i en pressemeddelelse.

Vinderen er en italiener bosiddende i Gøteborg, mens en dansker tager andenpladsen i konkurrence med deltagere fra blandt andet studerende fra danske og udenlandske design- og arkitektskoler.

Ilva Design Award har kørt i flere år, men for første gang er det blevet en international konkurrence i et samarbejde mellem Ilva og søsterselskabet, den internationale franchisekæde, IDdesign.

- Det er helt fantastisk, at vi i år har kunnet engagere så mange talentfulde internationale studerende. Det siger meget om, hvor populært dansk og skandinavisk møbeldesign er rundt om i verden – at så mange bliver inspireret til at byde ind med nye designs, siger Piet Klein, der er brand & franchise direktør for Ilva & IDDesign Franchise.

Vinderen blev italienske Simone Affabris, der til daglig studerer i Gøteborg. Hun har designet en lampe, der er inspireret af solens gang over himlen, og som derfor skaber en meget fleksibel lampe.

Dommerpanelet, der blandt andet består af trendekspert Mads Arlien Søborg og rektor for Designskolen i Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, begrunder blandt andet valget med, at designet er skandinavisk med et internationalt tvist, og derfor er målrettet et stort marked.

Sidste års vinder var også en lampe, som Ilva efterfølgende valgte at sætte i produktion, og den såkaldte Conga-lampe kan købes i Ilvas bolighuse til efteråret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109