23948sdkhjf

Forbrugerombudsmanden advarer mod falsk IKEA-konkurrence

Forbrugerombudsmanden har modtaget et stort antal klager over konkurrencen.
Via en falsk IKEA-konkurrence på Facebook har en del forbrugere uden at vide det tegnet abonnement på datingsiden Date2Find, skriver Forbrugeombudsmanden i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden har på få dage modtaget flere klager over, at forbrugere er blevet lokket til at deltage i en konkurrence via Facebook.

Her har en erhvervsdrivende, som udgiver sig for at være IKEA, lokket med en præmie ”Vind 40 minutter til at gå amok i en af vores butikker!” og samtidig lovet et gavekort til IKEA på 200,- kroner mod betaling af bare 5,- kroner.

Samtidig har forbrugerne oplevet, at der – uden at de har accepteret det – er trukket yderligere 499,- kroner fra deres konto for et medlemskab på datingsiden Date2Find.

Konkurrencen er hverken udbudt af eller i samarbejde med IKEA.

Den falske Facebook-side oplyste, at der kun var 10 gavekort til en værdi af 200,- kroner tilbage. Der stod også, at prisen på 100 ekstra gavekort til en værdi af 200,- kroner nu var nedsat til 5,- kroner.

- Jeg behandler nu de klager, vi har modtaget. Vi ser desværre disse falske konkurrencer ofte i øjeblikket, og jeg vil derfor opfordre forbrugerne til at være ekstra kritiske over for de tilbud, de møder på nettet - særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Der er forskellige tip til at finde ud af, om en Facebookprofil er ægte eller falsk:

• Kig under punktet ”om” på profilen. Hvis den er tom, så kan det være tegn på, at profilen er falsk
• Tjek om der er negative kommentarer på ”væggen”
• Er der gamle opslag på profilens ”væg”, eller er der kun daggamle opslag, kan ejeren have slettet negative kommentarer fra folk, som undrer sig over en manglende vinder
• Hvis du ser et blåt flueben på en side eller en profil, betyder det, at Facebook har bekræftet, at der er tale om en autentisk side eller profil for den pågældende offentlige person, medievirksomhed eller varemærke. Hvis du ser et gråt flueben på en side eller en profil, betyder det, at Facebook har bekræftet, at der er tale om en autentisk side fra den pågældende virksomhed eller organisation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093