23948sdkhjf

Danish Crown sikrer job efter brexit med mere kød til Kina

Brexit vil ikke koste job hos Danish Crown, som kan sende overskudsbacon til andre markeder.
For den danske slagterigigant Danish Crown giver det britiske farvel til EU flere udfordringer, siger Søren Tinggaard, underdirektør for eksport i Danish Crown.

- Det skaber usikkerhed i markedet på flere måder, og umiddelbart er der to udfordringer, vi står over for. Aktuelt er det den faldende pundkurs, og på længere sigt er det, hvordan vores samhandel med det engelske marked bliver.

- England er vores absolut største marked for eksport af fersk kød ud af Danmark, og vi skal finde ud af, hvordan den samhandel nu skal fungere, siger han.

På forhånd har flere økonomer advaret om, at det vil koste arbejdspladser også i Danmark, hvis briterne skulle vælge at forlade EU.

Men det forventer Søren Tinggaard ikke bliver aktuelt hos Danish Crown, for der er andre forbrugere, der vil stå klar til at aftage de danske kødvarer, som kan blive tilovers som følge af briternes EU-exit.

- Jeg er ikke bekymret for, om vi kan få placeret vores produkter andre steder i verden, siger Søren Tinggaard, som nævner Kina som mulig aftager af varerne.

Når der er udsigt til, at briterne kommer til at købe færre danske varer, skyldes det, at det britiske pund er blevet markant mindre værd.

Det britiske pund er faldet omkring 10 procent inden for kort tid og er ifølge flere medier på det laveste niveau siden 1985.

Ifølge Søren Tinggaard har Danish Crown sikret sig mod udsving i pundet i den nærmeste fremtid.

Men det dramatiske fald i den britiske valuta vil betyde, at prisen på dansk bacon og andre kødprodukter stiger for den britiske forbruger.

- Vi regner hjembragt pris i danske kroner, og hvis pundet er mindre værd, så er det klart, at man som engelsk indkøber skal give mere i pund for den samme vare, siger han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094