23948sdkhjf

Coop investerer tre-cifret millionbeløb i energi

Energiforbruget i Coops 800 butikker skal nedbringes med 20 procent i 2020.
Coop vil reducere sit energiforbrug med 20 procent i 2020 i forhold til 2014 - For at realisere besparelsen investerer Coop over de kommende 3 år op til 175 millioner kr. Beløbet kan over en 5-årig periode nå 300 millioner kr.

Der er primært tre grunde til at Coop går i gang med projektet, hvor den samlede investering på 300 millioner kroner omfatter alle Coops 800 butikker og lagre.

- For det første det rent økonomiske. Det vil i mange år fremover reducere vores forbrug og dermed nedbringe vores omkostninger til el og anden energi. Der er altså tale om en rentabel investering der styrker forretningen Coop, siger koncerndirektør Per Toelstang, Coop og fortsætter:

- For det andet ønsker vi at cementere vores position som Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed. Det handler for os ikke alene om at have det største udvalg af økologiske og ansvarlige varer. Det handler også om at efterleve vores egne idealer som virksomhed. Med denne plan mener jeg vi bringer vi os op i den absolute superliga inden for energiområdet. For det tredje giver udbygningen af fjernstyring (CTS) vores ejendomsfunktion langt bedre mulighed for at understøtte og hjælpe med driften af butikkerne. Dette gælder både den almindelige drift, men også forhold omkring indeklima og energieffektivitet.

Investeringerne omfatter blandt andet:

  • Al traditionel belysning udskiftes til LED
  • Den nuværende energistyringsløsning med omkring 8.700 energimålere fået et markant løft
  • Det bliver muligt i lang større grad at fjernstyre de energiforbrugende enheder i butikkerne.
  • Der indføres energiledelse efter den internationale standard ISO 50001.

Når projektet er gennemført, skal det blandt andet have reduceret Coops energiomkostninger med op mod 55 millioner kr. årligt, afhængigt af blandt andet PSO-afgiftens fremtid.

Udover at omfatte de 800 Coop-ejede butikker håber Coop at inspirere, rådgive og understøtte tilsvarende investeringer i de 400 butikker ejet af selvstændige brugsforeninger, hvilket om muligt vil øge investeringerne med yderligere 150 millioner kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157