Buræg ud af småkager og hønsesalat
Supermarkederne har gjort det. Nu melder fødevareproducenterne sig på banen.
Og nu melder også fødevareproducenterne sig på banen.
Hos Bisca i Stege, der bl.a. producerer småkager under Karen Volf-mærket, stoppede fabrikken med at benytte buræg ved årsskiftet. Ifølge administrerende direktør Michael Møller Jensen både af etiske årsager, men også fordi kunderne er meget tydelige i deres krav
- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger Michael Møller.
Og hos Orkla Foods, der producerer K-salat, på deres fabrik i Havnsø, er buræg også på sigt på vej ud af produktionen. Det siger Elisabeth Voss, der er HR og Informationsdirektør hos Orkla Foods.
- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår de er udfaset, men jeg kan sige, at det står højt på vores agenda.
I Dansk Erhverv siger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at både Bisca og Orkla meget godt tegner den generelle tendens hos landets fødevareproducenter.
- Vi oplever den tendens til at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger Lotte Engbæk Larsen.