23948sdkhjf

Buræg ud af småkager og hønsesalat

Supermarkederne har gjort det. Nu melder fødevareproducenterne sig på banen.
Adskillige supermarkedskæder har efterhånden besluttet sig for at droppe salget af æg fra burhøns. Senest i går hvor Dansk Supermarked med Netto, Føtex og Bilka meddelte, at de går igang med at udfase æg fra høns i bure.

Og nu melder også fødevareproducenterne sig på banen.

Hos Bisca i Stege, der bl.a. producerer småkager under Karen Volf-mærket, stoppede fabrikken med at benytte buræg ved årsskiftet. Ifølge administrerende direktør Michael Møller Jensen både af etiske årsager, men også fordi kunderne er meget tydelige i deres krav

- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger Michael Møller.

Og hos Orkla Foods, der producerer K-salat, på deres fabrik i Havnsø, er buræg også på sigt på vej ud af produktionen. Det siger Elisabeth Voss, der er HR og Informationsdirektør hos Orkla Foods.

- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår de er udfaset, men jeg kan sige, at det står højt på vores agenda.

I Dansk Erhverv siger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at både Bisca og Orkla meget godt tegner den generelle tendens hos landets fødevareproducenter.

- Vi oplever den tendens til at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger Lotte Engbæk Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096