23948sdkhjf

Hamp kan blive ny superfood

Møllerup Gods på Djursland vil sælge fødevarer med hamp til danskerne.
Dyrkningen af hamp til fødevarer er endnu ikke slået meget igennem i Danmark, men i bl.a. Canada, Iran og Rumænien er man længere fremme. Og i USA findes der både smør, energibarer, olie, mælk og meget andet på hylderne i diverse helsekostforretninger.

Det fortæller Dansk Handelsblad.

Men på Møllerup Gods på Djursland er der 70 hektar med hamp omkring godset og yderligere 230 hektar i samarbejde med andre landmænd.

Industrihamp, vel at mærke, der er i familie med cannabis, men hvis blade har et THC-indhold under 0,2 pct. og derfor ikke har nogen euforiserende effekt. Det skal bl.a. blive til mel, frøblandinger og madolie.

Hampen, der bruges til brødblandinger, mel og meget andet, er restprodukter fra godsets produktion af isolerings- og vækstmåtter. Brugen af restprodukter mindsker ressourcespild, men udnytter også at planten indeholder en række positive egenskaber og næringsstoffer.

Læs mere på dhblad.dk (kræver abonnement)
http://dhblad.dk/hamp-kan-blive-ny-super...


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078