23948sdkhjf

Kvickly kritiseres for brug af frivillige på Roskilde Festival

3F utilfreds med festival-aftaler med private virksomheder.
Tidligere var de fleste boder på Roskilde festival styret af foreninger, men i dag er private virksomheder massivt til stede på festivalen, og de kritiseres nu af 3F for deres brug af frivillig arbejdskraft, skriver Berlingske.

Virksomhederne er på festivalen under samme vilkår som foreningerne, og derfor bruger de også frivillige til arbejdet.

- Før var det foreningerne, der holdt festivalen i gang ved hjælp af frivillig arbejdskraft, ligesom der også er mange, der arbejder frivilligt for selve organisationen bag Roskilde Festival. De penge, de tjener, bliver fordelt ud til forskellige foreninger og gode formål, og det er selvfølgelig en god ting. Men når private virksomheder bliver en større del af festivalen, mener vi, at de skal aflønne deres ansatte, siger John Frederiksen, der er forhandlingssekretær for privat service, hotel og restauration i 3F.

Kvickly er en de største virksomheder på festivalen med 500 ansatte og en omsætning på et tocifret millionbeløb.

- Det er festivalens regler, at alle arbejder frivilligt, og det indordner vi os selvfølgelig under. Armbåndet sammen med forplejning samt adgang til et lukket teltområde med bad og gode faciliteter er det, vi tilbyder som løn, siger kædedirektør Søren Steffensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11