23948sdkhjf

Danske virksomheder kæmper desperat mod hackere

De stjæler data, penge eller lammer driften.
Danske virksomheder er under voldsomt pres fra IT-kriminelle, der med stadig mere effektive metoder stjæler data, penge eller lammer driften.

Ni ud af ti topledere oplever, at antallet af angreb mod deres virksomheder vokser – en tendens, der bekræftes af Rigspolitiet.

Alligevel nægter mange virksomheder at fortælle om deres erfaringer med problemet. Fra både eksperter og politiet lyder det, at virksomhederne tager for let på hackertruslen, skriver Berlingske.

Tallene er opsigtsvækkende, men desværre ikke overraskende, lyder det fra Kim Aarenstrup, der er leder af NC3, Rigspolitiets enhed for bekæmpelse af cybercrime.

- Antallet af databedragerier vokser meget kraftigt lige nu. Det er der ingen tvivl om. Nogle af de IT-kriminelle er meget teknisk dygtige. Men selv om man ikke ved så meget om IT, kan man i dag købe sig til de tjenester eller services, der skal bruges for at lave et angreb. Der er opstået et stort marked med underleverandører af services til de kriminelle, der muliggør, at utekniske kriminelle kan være med, siger Kim Aarenstrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078