23948sdkhjf

Eksporten af svinekød til Kina kan fordobles

Kineserne mangler svinekød. Det er godt for danske svinebønder, der jagter nye markeder efter russisk boykot.
En stor mangel på kinesisk produceret svinekød til Kinas 1,3 milliarder indbyggere har inden for de seneste måneder fået den store danske eksport til verdens største land til at boome. Det skriver Berlingske.

Vækstens fart og enorme omfang er kommet noget bag på Danmarks slagteriindustri. Aktuelt venter fremtrædende brancheeksperter, at Danmark i år vil nå op på en formidabel kødeksport til det nye store asiatiske vækstmarked for svineindustrien.

En af dem er Ove Thejls, der er administrerende direktør i det nordjyske slagteriselskab Tican, der er ejet af den tyske kødgigant Tönnies, som blandt andet konkurrerer om kinesernes gunst med en anden gigant: Danske Danish Crown.

- Med det store salg og de prisstigninger, vi har oplevet især i år, er det min vurdering, at Danmarks samlede eksport af svinekød i hele 2016 meget vel kan fordobles til mellem seks og syv milliarder kroner i forhold til 2015, siger Ove Thejls til Berlingske.

En af Danmarks førende analytikere af global svineproduktion, markedsanalytiker Karsten Flemin fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, forventer også en fordobling af dansk svinekødeksport til Kina i år.

- Priserne på svin er steget voldsomt i Kina. Det gør, at kineserne har interesse i at importere kød, da importeret svinekød lige pludselig er billigere end deres eget kød, siger Karsten Flemin til Berlingske.

Den øgede eksport til Kina er tiltrængt for de danske svineproducenter og slagterier, der har mistet store indtægter på grund af Ruslands importforbud mod europæiske fødevarer. Førhen var Rusland en af de største aftagere af dansk svinekød.

Russerne indførte importforbuddet som reaktion på de sanktioner, EU og USA pålagde Rusland for landets annektering af Krim-halvøen i Ukraine i foråret 2014.

I øjeblikket betaler kinesiske slagterier verdens højeste priser til kinesiske svineproducenter. De afregnes over 20 kroner kiloet eller dobbelt så meget som danske svineproducenter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094