23948sdkhjf

Ekspertgruppe: Staten bør betale for hjælp til rygestop

Danskerne brugte knap 170 mio. kr. på rygestopmidler i 2015.
Drop smøgerne, og skatteyderne betaler det nikotintyggegummi eller forskellige former for medicin, som skal hjælpe dig på vej. Dermed mærker du allerede fra dag ét, at der er en stor økonomisk gevinst ved et rygestop.

Dét tilbud skal fremover lokke tusindvis af storrygere til at deltage i rygestop-kurser, som skal få dem til at kvitte deres sundhedsskadelige vane, skriver Berlingske onsdag.

I et sundhedsfagligt oplæg til en ny kræfthandlingsplan foreslår en ekspertgruppe, nedsat af Sundhedsstyrelsen, at storrygere får økonomisk tilskud til rygestopmedicin, hvis de samtidig følger et rådgivningsforløb om rygestop. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er umiddelbart positiv over for forslaget.

- Når det gælder tilskud til rygestopmedicin, tyder foreløbige erfaringer på, at rygestopmedicin kan få flere storrygere til at blive røgfri. Derfor vil jeg ikke afvise, at det kan blive aktuelt at se nærmere på tilskud til rygestopmedicin kombineret med rådgivningsforløb for udsatte grupper,« siger Sophie Løhde til Berlingske.

Ifølge det faglige oplæg er det veldokumenteret, at gratis rygestopmedicin får flere til at bruge den type hjælpemidler, som kan være en afgørende støtte i bestræbelserne på at forblive røgfri. Det øger igen chancen for at lykkes med rygestoppet, så flere kan ende med at kalde sig eksrygere.

Sundhedsstyrelsens eksperter giver ikke et bud på, hvad rygestopstøtten vil koste. Men tal fra Apotekerforeningen viser, at danskerne i 2014 købte for 166 mio. kr. nikotinpræparater alene i detailhandlen.

Kræftens Bekæmpelse støtter også forslaget om at betale rygestop-medicin til storrygere:

- Tilskuddene vil være en lille investering i forhold til, hvad det koster at behandle folk, når først de er blevet syge. Så samfundsmæssigt giver det klart mening, siger projektchef Niels Them Kjær, Kræftens Bekæmpelse, til Berlingske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109