23948sdkhjf

Rema 1000 i mål med 100 procent bæredygtig palmeolie

Godt nyt for regnskoven.
Mange produkter indeholder palmeolie, og det har en skadelig effekt på regnskoven og klimaforandringerne.

I 2011 satte Rema 1000 et mål om udelukkende at have 100 pct. bæredygtig palmeolie i kædens Rema 1000-produkter, og nu fortæller detailkæden i en pressemeddelelse, at målet er nået.

Det er hidtil den mest ambitiøse indsats for 100 pct. RSPO-certificeret palmeolie i Danmark, lyder det fra virksomheden.

- Produktion af palmeolie har en dybt skadelig effekt for regnskoven og miljøet, og det påvirker os alle. Vi er derfor utroligt glade og stolte over at have indfriet vores mål. Nu indeholder alle Rema 1000-produkter ansvarligt produceret palmeolie, siger Anders René Jensen, Indkøbsdirektør i REMA 1000.

Resultatet vækker stor glæde hos samarbejdspartneren WWF Verdensnaturfonden, der arbejder intensivt på at redde klodens regnskove. I løbet af de seneste tre årtier er der i gennemsnit blevet ryddet ca. 13 millioner hektar skov om året. Det svarer til tre gange Danmarks areal, der forsvinder hvert år.

- Det er en flot og solid indsats, som REMA 1000 har leveret. En indsats, der blandt andet kræver, at man som dagligvarekæde laver om på en række rutiner – også hos leverandørerne. Dagligvarekæden har nemlig i fællesskab med deres leverandører på REMA 1000 produkter sikret, at den palmeolie der er i disse produkter, ikke har regnskov på samvittigheden, og det vækker glæde i WWF Verdensnaturfonden, siger John Nordbo, Klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157