23948sdkhjf

Danmark er verdensmester i økologi

Danmark er et smørhul for økologi og ligger i top med verdens højeste markedsandel for økologiske fødevarer.
Dagligvarehandelen omsatte i 2015 for syv milliarder kroner økologiske varer, en stigning på 12 procent i forhold til året før.

Det skriver Berlingske Business mandag.

Økologien har bredt sig fra stenbroen til mindre byer og landområder. I snart hver en afkrog af Danmark fylder danskerne deres indkøbskurve med stadig flere økologiske varer.

Det viser en ny undersøgelse fra Coops analyseafdeling, som Berlingske Business er i besiddelse af.

- Salget stiger overalt i landet, og stigningen ventes at fortsætte. Hvor det tidligere var de større byer, der drev udviklingen, ser vi nu den største vækst i de mindre byer, som for alvor har kastet sig over særligt basisvarer som mælk, gryn og grønt, siger Thomas Roland, chef for corporate social responsibility (CSR) i Coop til Berlingske Business.

Andelen af økologiske mejeriprodukter og æg tegnede sig i 2015 for 35 procent, økologisk frugt og grønt for 26 procent, mens økologisk brød, mel og gryn havde 12 procent af omsætningen på fødevarer. På økologisk kød - specielt svinekød - var markedsandelen meget lav.

Især økologisk frugt og grønt er i vækst. Det oplyser både Dansk Supermarked Group og Coop til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125