23948sdkhjf

Stærk krone redder Telenors første halvår i Danmark

Efter et horribelt år kan Telenor i Danmark fremvise et plus efter de første seks måneder.
På trods af, at teleselskabet Telenor har tabt kunder i de første seks måneder af 2016, er det lykkedes selskabet at vende et minus til et plus, når det kommer til, hvor mange penge der kan sættes i banken.

Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort via den norske børs.

- Driftsresultatet er forbedret. Færre aktiviteter for at kapre kunder og færre omkostninger i forhold til samarbejdet med Telia sidste år mere end opvejede effekten af en lavere omsætning,

- Der er stadig pres på priserne i alle segmenter, skriver Telenor i regnskabet.

Omsætningen faldt med otte procent i danske kroner på grund af lavere indtjening per kunde og mindre salg af telefoner.

Men den udvikling bliver reddet af, at den norske krone er svækket markant over for den danske.

Derfor kan Telenor glæde sig over fremgang i norske kroner. Omsætningen landede i halvåret på 2,5 milliarder norske kroner. Driftsresultatet endte på 148 millioner norske kroner fra et minus på 71 millioner norske kroner.

Det sker, på trods af at Telenor har tabt 18.000 kunder i andet kvartal.

- Man skal selvfølgelig ikke glemme, at Telenor taber kunder og tjener mindre per kunde. Men jeg synes alligevel, der er lidt positive tendenser i regnskabet.

- At Telenor bruger mindre på at kapre kunder indikerer, at priskrigen mellem dem, Telia, TDC og 3 måske er dæmpet lidt. Det kan være ganske positivt, for den har været benhård, siger TDC-analytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

3 ser dog ikke ud til at have slækket på priskrigen i andet kvartal. Tal fra selskabet viser, at det har fået 22.000 nye kunder i perioden, mens resultatet faldt.

2016 kan næsten ikke undgå at blive andet end en succes for Telenor set i forhold til 2015, der blev et skrækkeligt år for selskabet.

Året var præget af planer om at fusionere med Telia i Danmark, hvilket satte forretningen lidt i stå.

Den fusion blev dog droppet, og samtidig måtte selskabet tage en enorm nedskrivning på værdien af sine aktiviteter. Det ledte til, at 2015 blev afsluttet med et minus på markante 2,5 milliarder norske kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297