23948sdkhjf

Vil stoppe e-handels støtte fra lande uden for EU

Nordiske erhvervsorganisationer i fælles appel om at stoppe urimelig konkurrence for europæiske e-virksomheder.
Det er de Internationale postaftaler, der gør det markant billigere at sende post fra lande uden for EU, som f. eks. Kina, til Danmark end den anden vej.

De nordiske postvirksomheder tvinges til at uddele bl.a. de kinesiske pakker til langt under kostpris – og meget billigere end, hvad indenlandske e-handelsvirksomheder skal betale. Det er meget uhensigtsmæssigt.

Derfor er de fem nordiske erhvervsorganisationer, der tegner den nordiske e-handel, gået sammen og har sendt en fælles appel til EU-Kommissionen og til de nordiske regeringer om at stoppe den urimelige indirekte støtte til e-handel fra lande udenfor EU.

”Det er molboagtigt, at vi gør det muligt for kinesiske e-handlere at tilbyde fri fragt til europæiske kunder for vores egne penge, mens vores egne e-handelsvirksomheder udkonkurreres. Når nordiske postvæsener tvinges til at uddele kinesiske pakker til under kostpris, er det de nordiske postkunder – eller skatteyderne – der i sidste ende skal dække underskuddet, ” siger markedschef i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

"De nuværende regler er skabt før den omfattende internethandel. Med de nuværende og forventede fremtidige pakkemængder fra lavtlønslande som Kina, må det være oplagt at hæve priserne for udbringning af internationale pakker i Danmark, så de mindst bliver de samme som de indenlandske afsendere skal betale”, siger Jakob Tietge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078