23948sdkhjf

Tricktyve præger sommeren

En bølge af tricktyverier er skyllet ind over Nordsjælland de seneste uger.
Fra uge 24-29 har Nordsjællands Politi registreret 75 sager med tricktyverier, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Det svarer til cirka to anmeldelser om dagen. I samme periode sidste år blev der registreret 49 anmeldelser om tricktyveri.

Til det siger leder af Nordsjællands Politis Station Syd, Finn Bernth Andersen, der er den overordnede ansvarlige for politiets indsats mod tricktyve i Nordsjælland:

- Tricktyverier er noget af den tarveligste kriminalitet, vi har. Tyvene udnytter især ældre menneskers hjælpsomhed og godtroenhed. I de seneste år har der været et fald i antallet af tricktyverier, men i de seneste uger er antallet af anmeldelser nærmest eksploderet, og hvis tendensen fortsætter, vil vi se en stigning på årsplan. Derfor er vi i politiet særligt opmærksomme på denne kriminalitet, siger vicepolitiinspektøren.

Tricktyvene er oftest østeuropæere, der turnerer i Danmark og i Europa. De er hele tiden på farten, og det gør dem svære at fange.

- Opklaringsprocenten på denne type sager er desværre kun på 10 procent. Det tal vil vi gerne have hævet. Samtidig er det utroligt vigtigt, at især ældre borgere bliver mere opmærksomme. Man skal altid dække for sin pinkode, og bliver man kontaktet af en fremmed, der taler gebrokkent engelsk eller dansk, så må alarmklokkerne gerne ringe. Selvfølgelig må man gerne hjælpe den fremmede. Man skal bare passe ekstra godt på sine ting imens. Tricktyvene er eksperter i at forvirre folk, understreger Finn Bernth Andersen.

Et af de seneste ofre for tricktyvenes tarveligheder er Inge Overgaard fra Hørsholm. Selvom hun med det samme opdagede, at hendes pung var stjålet og i løbet af få minutter fik spærret sin konto, så lykkedes det tricktyvene at lænse hendes konto for 16.000 kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094