23948sdkhjf

Farlig bakterie fundet i hvide champignon

Coop Danmark tilbagekalder hvide champignoner efter kontrolprøve påviste skadelige bakterier.
Efter Coop Danmark mandag kunne påvise et fund af den såkaldte campylobacter ved en kontrolprøve af hvide champignoner fra Egehøj, er produktet blevet tilbagekaldt fra flere danske supermarkeder.

En infektion kan give utilpashed, diarré, ondt i maven, kvalme, opkast, feber, blod i afføringen og i sjældnere tilfælde blodforgiftning.

Fødevarestyrelsen vurderer, at bakterien er den mest almindelig årsag til bakterielle tarminfektioner i Danmark, og er mere end dobbelt så almindelig som salmonella.

Den kan findes i tarmsystemet hos mange dyrearter, herunder landbrugsdyr som fjerkræ, svin og kvæg, og smitten kan overføres via kød fra disse dyr. Bakterien kan også findes i naturen og i sjældnere tilfælde i drikkevand.

Kødet anses ikke af Fødevarestyrelsen som en fare, idet bakterien dør under normal varmebehandling. En fødevare udgør først en potentiel fare, når den bliver spist uden forudgående varmebehandling.

Hos Coop Danmark anser man derfor de hvide champignoner fra Egehøj som en potentiel smittekilde, idet mange danskere også nyder den lille grøntsag rå.

Fødevarestyrelsen opfordrer alle forbrugere, som har købt de hvide champignoner til enten at kassere dem eller levere dem tilbage, hvor de er købt.

De hvide champignoner er blevet tilbagekaldt fra Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´-/LokalBrugsen, Fakta, Madcooperativet, Irma og Coop.dk/mad.

I 2015 blev der registreret mere end 4300 tilfælde med Campylobacterinfektion.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187