23948sdkhjf

Spær skyld i Netto-kollaps

Kollapset skete nok på grund af et normalt harmløst vindstød.
Det var en forkert konstruktion i spærene på taget i Dronningmølles Netto, der den 2. april i år fik taget til at kollapse i butikkens åbningstid. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Svigtet er formentlig udløst af et, i normale sammenhænge, harmløst vindstød, skriver Statens Byggeforskningsinstitut i en rapport om årsagen til, at taget faldt sammen .

- Jeg ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale mig om ansvarsplaceringen, siger Steen Aaes-Jørgensen fra Retail Property Group og Bolwerk A/S, der var bygherre på Netto-butikken, til Frederiksborg Amts Avis.

Han peger dog på, at ansvaret ligger i tømrerdelen af entreprisen, som et midtjysk firma har stået for. Han kender til uheld af samme type - blandt andet på en dagligvarebutik i Midtjylland - men har ikke på nuværende tidspunkt fundet tilsvarende fejl i andre af firmaets egne byggerier.

- Vi har været igennem tilsvarende tage af vores for at sikre, at der ikke sker noget lignende - og vi har ikke fundet yderligere fejl. Og jeg er overbevist om, at andre er i gang med at undersøge lignende konstruktioner, siger Steen Aaes-Jørgensen til Frederiksborg Amts Avis.

Firmaet har ikke været bygherre på flere af den type byggerier i Nordsjælland, men er bygherre på en Jem og Fix-butik i Gilleleje og en tilsvarende butik i Farum, hvor tagkonstruktionen er en fuldstændig anden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094