23948sdkhjf

Kæmpe handelscenter ved Frederikssund kan skade handelslivet

Den nye by Vinge ved Frederikssund får en ramme på 50.000 kvm til detailhandel.
Når den kommende by Vinge ved Frederikssund i løbet af de næste mange år tager form, så bliver det også med et betragteligt antal butikker, som kan påvirke handlen i nabokommunerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samlet lægger Frederikssund Kommune op til at etablere 50.000 kvm detailhandel i Vinge. Til sammenligning er Rødovre Centrum 40.000 kvm, Fisketorvet 37.000 kvm og Lyngby Storcenter 31.000 kvm.

Forvaltningen i nabokommunen Hillerød forventer, at et nyt stort detailhandelscenter i Vinge vil hente kunder i oplandet.

Borgmester i Frederikssund regner ikke umiddelbart med, at der bliver tale om et stort samlet butikscenter, og han forsikrer nabokommunerne om, at der bliver tale om en regulær by med beboelse.

- Men når man bygger en by til 20.000 indbyggere, skal der selvfølgelig være nogle indkøbsmuligheder, caféer og lignende. Det, jeg forestiller mig, de øvrige kommuner vil have sikkerhed for, er, at der rent faktisk bliver bygget en by. Det ville jeg personligt gerne vide, hvis en af vores nabokommuner havde planer om at udlægge 50.000 m2 til detailhandel med en tilhørende S-togstation, så der ikke bare bliver tale om et stort outletcenter, siger John Schmidt Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093