23948sdkhjf

Er din virksomhed udsat for industrispionage?

Op mod hver tredje danske virksomhedudsættes for spionageforsøg. Halvdelen af angrebene lykkes.
Industrispionage er en tiltagende trussel i Danmark, og ifølge en undersøgelse fra Dansk IT (2014) udsættes op mod hver tredje danske virksomhed for spionageforsøg. Halvdelen af angrebene lykkes.

Alligevel oplever de fleste virksomhedsejere truslen som diffus og uhåndgribelig. Det er en alvorlig problematik, mener Industriens Fond, som har støttet udviklingen af SpionageTesten, der skal sætte emnet på dagsordenen i danske virksomheder og hjælpe virksomhederne på rette vej.

- Danske virksomheder står med alvorlige udfordringer, hvad angår kampen mod indbrud, spionage og cybercrime. Det kan være konkurrenter, kriminelle eller fremmede stater der er på spil, men uanset hvor angrebet kommer fra, så er mange virksomheder usikre på, hvordan de skal gribe problemet an. Med SpionageTesten vil vi gerne sætte fokus på problemet og hjælpe virksomhedslederne med en afklaring på, hvad de kan gøre for at sikre sig bedre," siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

En digital sikkerhedskonsulent
Det nye test- og rådgivningsværktøj SpionageTesten er en digital sikkerhedskonsulent, som ligger frit tilgængelig på www.spionagetesten.dk .

Testen består af 75-100 spørgsmål, der danner baggrund for en trusselsvurdering og giver et overblik over den pågældende virksomheds nuværende sikkerhedsniveau. Test-værktøjet giver konkrete råd og anbefalinger til, hvordan virksomheder sikrer sig bedre. Råd og anbefalinger kan være alt fra at ændre den fysiske indretning til sikring af it-systemer og en forbedring af sikkerhedskulturen i personalegruppen.

Forventningen er, at mindst 100 virksomheder griber muligheden for at teste deres sårbarhed og reagerer på trusselsbilledet.

Det er sikkerhedsrådgiverne fra Certa Security & Intelligence, der har udviklet SpionageTesten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1