23948sdkhjf

Salget i butikkerne falder - tøjbutikker rammes hårdest

Særligt tøjsalget halter, mens internetsalget stadigt tordner frem.
I juli var indekstallet for detailsalget 96,8, og det er 0,6 pct. mindre end det var i juni, oplyser Danmarks Statistik her til morgen.

Faldet kommer efter en tre måneder, hvor indekset ellers har været stigende.

Det er særligt varegruppen beklædning, der er gået tilbage. Her er faldet hele 2,8 pct. i forhold til måneden før.

Salget af andre forbrugsvarer lå 0,6 pct. lavere, mens varegruppen fødevarer og andre dagligvarer var uændret. Tallene er korrigeret for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage, oplyser Danmarks Statistik.

Ser man på udviklingen over et helt år, står det knaps så slemt til. Salget af beklædning mv. er på årsplan faldet med 0,5 pct., mens områderne for fødevarer og andre dagligvarer er steget med 0,1 pct. og andre forbrugsvarer steget med 1,3 pct.

Netsalget tordner frem
Til gengæld fortsatte den uafbrudte fremgang for branchen detailhandel fra postordreforretninger, der hovedsagligt består af internetbutikker. De havde i juni en omsætning, der var 10 pct. højere end i samme måned året før, viser den statistiske opgørelse for juli.

Faldet ændrer ifølge cheføkonom i Nordea markets Helge Pedersen dog ikke ved den kendsgerning, at trenden i detailhandlen har været svagt stigende siden midten af 2013, hvor også arbejdsmarkedet vendte til det bedre og detailhandlen nu befinder sig nu på det højeste niveau siden 2011

- Fremadrettet bliver det spændende at se om forbrugertilliden kan holde sig oven vande. Men situationen med meget lave renter, et stærkt arbejdsmarked, en positiv udvikling på boligmarkedet samt udsigt til en fremgang i købekraften i år, hvor inflationen fortsat er meget lav, betyder, at der er begrundet håb om, at privatforbruget fortsat kan påtage sig rollen som vækstlokomotiv for dansk økonomi, mener Helge Pedersen.

Tallene for juni og juli er de foreløbige opgørelser fra Danmarks Statistik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078