23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Danskerne er vilde med deres kolleger

54 procent mener, at gode kolleger er blandt de tre vigtigste elementer i trivsel på jobbet.
9 ud af 10 danskere mener, at de har gode kolleger. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for fagforbundet HK, skriver Avisen.dk.

Samtidig mener lidt over halvdelen af danskerne - 54 procent - at gode kolleger er blandt de tre vigtigste elementer i trivsel på jobbet. Kun 15 procent mener, at lønnen er blandt de tre vigtigste elementer i trivsel på jobbet.

Det forstår de godt i fagforbundet HK, som har sat sig for at kåre Danmarks Bedste Kollega 2016.

- I hverdagen bruger vi jo faktisk ofte mere tid med kollegerne, end vores familie. Derfor er gode kolleger altafgørende for, hvor godt man har det på jobbet, fortæller Mette Kindberg, næstformand i HK, til Avisen.dk.

Vinderen af Danmarks Bedste Kollega 2016 findes af en jury bestående af HK, Kommunernes Landsforening og Dansk Erhverv. Prisen uddeles ved et stort anlagt show i Cirkusbygningen i København.

Spørger man sidste års vinder af prisen, er der god grund til at fejre det gode kollegaskab. Det gør nemlig ikke kun, at man føler sig glad og godt tilpas på arbejdet, mener hun. Det betyder også, at man rent faktisk kan løfte arbejdsopgaverne meget bedre, mener Merete Bertelsen, som er direktionssekretær i AMU Nordjylland. Et job, som hun er rigtig glad for og har varetaget i 22 år.

- Det gør, at man føler, det er i orden at spørge om hjælp eller få vendt nogle ting i åbenhed. Alle er lidt pressede på min arbejdsplads lige nu, fordi der er mange opgaver. Derfor er det super, at vi kender hinanden godt og kan være helt åbne over for hinanden, fortæller Merete Bertelsen til Avisen.dk.

I arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv er man helt enige med sidste års vinder af prisen. En forudsætning for at være en god medarbejder er nemlig, at man er en god kollega, mener arbejdsmiljøchef Anne-Marie Røge Krag. Hun sidder med i det panel, der skal kåre landets allerbedste kollega.

- Kollegerne er hinandens forudsætninger. Som gode kolleger kan man bedre tage et medansvar, og man kan bedre komplimentere og supplere hinanden, forklarer hun til Avisen.dk.
Læs mere om: hk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14