23948sdkhjf

Minister tror på græshopper og melorme som fødevarer

Esben Lunde Larsen undersøger mulighederne for at producere insekter til fødevarer i Danmark.
Vi skal måske vænne os til at spise salat med græshopper eller suppe med larver, hvis vi skal klare udfordringen med at skaffe mad nok til verdens voksende middelklasse.

Efterspørgslen på kød vokser, og der er brug for alternative proteinkilder. Det har fået interessen for industriel insektproduktion i Europa til at stige.

Sidste år blev en dansk insektfarm etableret, og mandag tager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på besøg for at se nærmere på insekternes potentiale i fødevarer og foder.

- I andre dele af verden bruges insekter både som foder til dyr og fødevarer til mennesker. Det er der ikke tradition for i Europa, men der er mangel på protein i foder, og insekter kan blive en af de løsninger, vi skal kigge på, siger ministeren inden besøget.

En FN-rapport slog i 2013 fast, at det kan være med til at nedbringe hungersnøden, hvis vi begynder at spise hvepse, biller og fårekyllinger.

Op mod ti procent af verdens befolkning spiser allerede insekter. Insektfarme er blandt andet meget udbredte i Thailand, mens produktionen i Europa først er ved at vinde frem. Blandt andet bliver der i dag opdrættet insekter til fødevarer i Holland.

- Fra dansk side er vi meget interesserede i de muligheder og gevinster, der ligger i at producere insekter til foder og fødevarer. Insektfarme kunne sagtens være et interessant bidrag til fremtidens danske landbrug, siger Esben Lunde Larsen.

Den danske kok Rasmus Leck Fischer, som har en fortid på Søllerød Kro, Dragsholm Slot og restauranter i Frankrig og Spanien, har netop udgivet en kogebog om insekter. Målet er at få insekterne ind i aftensmaden og festmåltidet.

Sidste år forsøgte Irma også at lade eksotiske fødevarer som græshopper, larver, melorme og buffaloorme være del af sortimentet i en enkelt butik i indre København. Der gik dog kun et døgn efter lanceringen, før krybene blev trukket tilbage.

Coop fandt ud af, at produkterne ikke levede op til de standarder, som man kunne vurdere den nye varegruppe under.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297