23948sdkhjf

Historisk få butikker står ledige

På landsplan er ledigheden for detailhandelslokaler den laveste i mere end fire år.
Der er for alvor blevet længere mellem ledige eller udbudte forretninger over store dele af landet og især i hovedstaden, skriver erhvervsportalen Oline.dk i en pressemeddelelse.

Ved indgangen til tredje kvartal var kun 5,9 pct. af butikslokalerne udbudte – det laveste siden januar 2012.

I København skal man helt tilbage til 2008 for at finde færre ledige lokaler, viser den kvartårlige Oline-ED-statistik over udbudte erhvervslokaler.

- Vi har siden 2014 set en stigning i danskernes privatforbrug, og detailhandlen melder om stigende omsætning. Samtidig vurderer butikkerne, at væksten i omsætningen fortsætter, og det får flere til at efterspørge detailhandelslokaler, så der er plads til at imødekomme den øgede efterspørgsel, siger senioranalytiker Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Udviklingen bliver i høj grad trukket af København by – selve København samt Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Her faldt ledigheden for butikker for tredje kvartal i træk og nåede ned på 2,3 procent, det laveste i otte år.

På landsplan stod kun to procent af butikkerne ledige i årene 2005-2007, men da finanskrisen satte ind, blev ledigheden i løbet af 2008 fordoblet til fire procent og steg over de næste tre kriseår yderligere til over seks procent.

Statistikken er udgivet i samarbejde mellem Oline.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark, som repræsenterer udlejere og administratorer af ejendomme og omfatter en meget betragtelig del af erhvervslokalerne i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094