23948sdkhjf

70 pct. af danske virksomheder har rod i papirerne

Hele syv ud af ti virksomheder har ikke kontrakter med alle deres kunder eller leverandører.
Selvom Danmark er kendt som Nordens krejlere, bliver der sjældent underskrevet en fælles kontrakt med kunder eller leverandører. I stedet hersker tilliden, når vi handler, både i Danmark og resten af Norden. Det viser en ny YouGov-undersøgelse, som er lavet på vegne af Adobe.

Her fremgår det, at 70 pct. af danske virksomheder arbejder sammen med kunder eller leverandører, uden der er underskrevet en kontrakt af begge parter. Mere end hver tredje (37 pct.) danske virksomhed mangler kontrakter med mellem 80 og 100 pct. af deres nuværende kunder og leverandører.

- Vi er meget overraskede over, hvor mange danske virksomheder, der slet ikke bruger kontrakter. Særligt fordi danskerne generelt er meget it-parate, og vi i dag har alle teknologiske forudsætninger for at kunne håndtere kontrakter og underskrifter 100 pct. digitalt på fx en smartphone eller tablet, siger Anne Andreasson, Adobes nordiske specialist i elektronisk signering og kontrakter.

Undersøgelsen peger på, at der er en udtalt tillidskultur blandt danske og nordiske virksomheder.

42 pct. af de adspurgte virksomheder i Danmark oplyser, at de anser kontrakter som unødvendige, fordi de stoler på kunden eller leverandøren. Samme tendens ses hos vores nordiske naboer, hvor andelen er 48 pct. i Sverige, 40 pct. i Norge og 53 pct. i Finland.

Men selvom mange danske virksomheder ikke bruger kontrakter konsekvent, indgår de stadig aftaler med kunder og leverandører. I undersøgelsen svarer 27 pct., at de er blevet enige om betingelserne mundtligt, 26 pct. mener, ordren er for lille til en kontrakt, og 8 pct. giver hånd på aftalen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093