23948sdkhjf

Her er regeringens helhedsplan

Se de syv punkter i den helhedsplan som regeringen fremlagde tisdag.
Vejen til et stærkere Danmark, regeringens plan for udviklingen frem til 2025, opsummeres i syv hovedpunkter.

Det er regeringens mål at øge vækstgrundlaget, så Danmark frem mod 2025 bliver 65 mia. kr. rigere, end vi ellers ville have været – velstandsstigningen per indbygger øges med en tredjedel.
Med helhedsplanen tager vi de første store skridt mod målet. Helhedsplanen vil øge velstanden med omkring 42 mia. kr. frem mod 2025.

Der skal skabes flere private job – og færre på overførsler Med det udgangspunkt, dansk økonomi har, og hvis vi fører en ansvarlig økonomisk politik og træffer de rigtige beslutninger, vil der frem mod 2025 være en kvart million flere, der får et job.

Som direkte effekt af helhedsplanen forventer regeringen at beskæftigelsen øges med omkring 31.000 personer. Og antallet af mennesker, der forsørges af det offentlige, vil falde med ca. 27.000.

Det skal ifølge regeringen bedre kunne betale sig at arbejde Antallet af danskere, som kun har en begrænset gevinst under 2.000 kr. om måneden ved at være fuldtidsbeskæftigede, vil som følge af regeringens initiativer i helhedsplanen blive halveret i 2025.

DE SYV PUNKTER I PLANEN:



1. Bedre til at skabe vækst og gode private arbejdspladser
Danske familier skal have en fremgang i levestandard, som står mål med det, vi har været vant til i Danmark, og med fremgangen i vores nabolande. Høj vækst og beskæftigelse er også forudsætningen for, at vi fortsat kan opretholde og forbedre vores velfærd. Derfor skal vi blive bedre til at skabe vækst og gode private arbejdspladser. Vore virksomheder skal have konkurrencedygtige vilkår og bedre muligheder for investeringer i Danmark. Og vi skal omstille samfundet til den nye digitale, globaliserede verden.

2. Det skal bedre betale sig at arbejde
Gevinsten ved at være i job skal øges. Det er ikke rimeligt, når ca. 100.000 danskere i dag kun har en begrænset gevinst ved at være i arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse. For mange danskere i den arbejdsdygtige alder modtager i dag overførselsindkomst fra det offentlige. Flere skal ud af passiv forsørgelse og med i arbejdsfællesskabet – til gavn for dem selv og for samfundet. Samtidig skal vi sænke marginalskatten for højtkvalificerede specialister og eksperter, så virksomhederne får bedre muligheder for at rekruttere og fastholde nøglemedarbejdere.

3. Øget råderum i den offentlige økonomi
Vi skal have et råderum i den offentlige økonomi, så vi har råd til fortsat velfærd og sikkerhed og tiltag, der øger investeringer og beskæftigelse. Råderummet er i de seneste år blevet kraftigt indskrænket af faldende olieindtægter fra Nordsøen. Antallet af flygtninge har betydet store ekstra udgifter. Vi er samtidig på vej mod en lang periode, hvor store generationer vil gå på pension, og de nye generationer på arbejdsmarkedet er små.

4. Bedre kernevelfærd og sikkerhed
Der er behov for at forbedre vores kernevelfærd, bl.a. inden for sundhed og ældrepleje. Og der er brug for øgede ressourcer til at bevare sikkerhed og tryghed i en verden præget af uro. Vi vil derfor muliggøre en vækst i de offentlige udgifter, samtidig med, at vi skal prioritere med omhu.

5. Styr på flygtningestrømmen til Danmark
Indsatsen rettet mod flygtningetilstrømningen virker. Vi skal forebygge, at antallet af flygtninge igen stiger ukontrollabelt og sikre de nødvendige værktøjer, som vi kan tage i brug, hvis asylpresset på Danmark igen tager til. Flygtninge, som opholder sig i Danmark, skal i job, så de kan forsørge sig selv. Afviste flygtninge skal hurtigt og effektivt hjemsendes. Det er forudsætninger for, at vi kan bevare et harmonisk samfund og undgå ekstra milliardudgifter til asylansøgere og flygtninge.

6. Flere skal tage en uddannelse, der giver gode muligheder for job
Kvaliteten i vores uddannelser skal være bedre. Og flere af de unge skal vælge en uddannelse, der er rettet mod job i den private sektor, hvor beskæftigelsesfremgangen især vil finde sted i de kommende år. Vores SU-system skal gøres mere robust over for det stigende antal udlændinge, der søger SU.

7. Øget opsparing til en tryg alderdom
Danskerne skal være mere uafhængige af staten i deres alderdom, så de har udsigt til en mere økonomisk tryg alderdom. Det skal bedre kunne betale sig at spare op.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079