23948sdkhjf

Nyt fradrag skal sætte gang i investeringerne

Regeringen vil have ny selskabsskattemodel og fradrag for investeringer i små virksomheder.
Regeringens 2025-plan indeholder en række initiativer, der gør det mere attraktivt at investere i danske virksomheder.

Før det første ønsker regeringen at justere den nuværende selskabsskattemodel. Et fradrag for egenkapitalinvesteringer skal tilskynde til nye investeringer. Modellen giver et fradrag for egenkapital i selskabsskatten. Forslaget retter op på den uhensigtsmæssighed, at skattesystemet i dag favoriserer lånefinansiering af investeringer frem for med egenkapital, selv om egenkapital gør en virksomhed mere solid.

Den justerede model skal øge erhvervsinvesteringerne med 15 mia. kr. frem mod 2025.

For det andet vil regeringen give små nystartede virksomheder bedre adgang til risikovillig kapital. Der skal indføres et nyt investordrag for indskud i små virksomheder. Konkret skal der gives mulighed for at fradrage halvdelen af investeringer for op til 650.000 kr. årligt.

Regeringen ønsker for det tredje at indføre et større fradrag for virksomhedernes merinvesteringer i forskning og udvikling

Yderligere vil regeringen afskaffe den såkaldte PSO-afgift, der finansierer den tabsgivende produktion af vedvarende energi fra især vindmøller. Afgiften betales både af borgere og virksomheder, men rammer især virksomheder, fordi afgiften stiger, når elprisen falder, som det har været tilfældet i de senere år.

Endelig vil regeringen modernisere forsyningssektoren inden for vand og fjernvarme for at sikre bedre kvalitet og lavere priser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143