23948sdkhjf

Forbrugeradfærd skal kortlægges via smartphone-overvågning

Teknologien rykker ind i Ringes butikker og gade.
I denne uge installeres de sidste sensorer i Tøjeksperten i Ringe, inden byen skal i gang med et forsøg med at kortlægge forbrugeradfærd, fortæller IBIZ TechLab i en pressemeddelelse.

Sensoren er en lille computer med integreret trådløs teknologi, der kan registrere signaler fra smartphones.

Der er opsat 15 sensorer rundt om i byen og på indfaldsvejene, og de skal registrere data om, hvordan besøgende kommer ind til byen og bevæger sig rundt. Derudover måles der med andre sensorer i og omkring Tøjeksperten, der er udvalgt som testbutik.

Tilsammen skal det give kommunen og Ringe Handelsstandsforening indsigt i handelsmønstrene i byen og danne grundlag for afprøvning af teknologier, der har til formål at forbedre kundeoplevelsen og løfte handelslivet i Ringe.

De indsamlede data er anonymiserede, og data vil således kun give indtryk af de generelle mønstre, og ikke afsløre noget om genkendelige enkeltpersoners adfærd.

Målingerne i Ringe foregår i første omgang over de næste tre uger. På baggrund af de anonymiserede data undersøges det, hvordan bevægelsesmønstrene er i byen og i butikkerne for dermed at kunne undersøge hvilke tiltag, der skal til for at forbedre kundeoplevelsen og løfte handelslivet i Ringe. Efterfølgende måles igen, for at se om tiltagene har haft den ønskede effekt.

Målingerne er en del af projektet IBIZ TechLab, der gennemføres i et samarbejde med FMK og Ringe Handelsstandsforening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158