23948sdkhjf

Brexit slår ikke bunden ud af dansk eksport til briterne

Tabet i eksport til Storbritannien efter brexit er ikke større end stigningen op til afstemningen.
Den danske eksport til Storbritannien faldt i juli med 5,4 procent. Det viser Danmarks Statistik over handelsbalancen. Opgørelsen for juli er den første fulde måned efter briterne i slutningen af juni stemte sig ud af EU.

Samlet set steg overskuddet på den danske handelsbalance på grund af en faldende import, mens eksporten lå på samme niveau. Tallene er korrigeret for sæsonudsving.

Selv om eksporten til Storbritannien faldt i juli, er den over de sidste tre måneder steget med 5,7 procent. Dermed er de fald i eksporten, der er registret i både juni og juli måned, ikke større end stigningerne op til afstemningen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at Brexit-chokket i slutningen af juni for alvor har ramt eksporten, siger Tore Strammer, der er cheføkonom i Nykredit.

- Godt nok faldt eksporten til Storbritannien med 5,4 procent i juli. Men igen er der tale om meget svingende tal, og set over de seneste tre måneder er eksporten til Storbritannien steget med 5,7 procent.

Samme konklusion når Niels Rønholt, der er cheføkonom i Jyske Bank, til.

- Generelt har vi ikke set nogen dramatiske brexit-effekter i Danmark, og mange af de britiske tal har faktisk også set overraskende robuste ud, skriver han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109