23948sdkhjf

Så meget tjener den gennemsnitlige medarbejder

Mandlige lønmodtagere uden ledelsesansvar tjener mindst 5 pct. mere end kvinder - men i særlige ansvarområder er forskellene langt større.
Lønmodtagere på arbejdsmarkedet havde i 2015 en gennemsnitlig timeløn på 252 kr.

For kvinder var den 233 kr. og for mænd 269 kr. Mænd tjente således i gennemsnit 36 kr. mere i timen end kvinder, svarende til 15 pct.

Det viser den nyeste opgørelse af lønstrukturen på arbejdsmarkedet fra Danmarks Statistik.

I to tredjedele af alle arbejdsfunktioner blandt almindelige lønmodtagere uden ledelsesansvar tjente mænd i gennemsnit mindst 5 pct. mere end kvinder.

Høj løn betyder høj forskel
Lønforskellen i mændenes favør var ifølge Danmarks Statistik særligt stor inden for arbejdsfunktioner, der er kendetegnet af høje lønninger, f.eks. inden for finans og økonomi, marketing og PR, samt advokater, dommere og læger.

Lønmæssigt var der mest ligestilling inden for arbejdsfunktioner domineret af kvinder.

De arbejdsfunktioner, hvor kvinder i gennemsnit tjente mere end mænd, var også inden for fag, hvor kvinder selv var i flertal, f.eks. omsorgsarbejde.

I de jobs, hvor kvinder tjente mere end mænd, var lønforskellen i forhold til mænds løn dog væsentligt mindre end i de højtlønnede jobs, hvor der var en stor lønforskel i mændenes favør, oplyser Danmarks Statistik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08